In memoriam

Anneke Temmink

25-3-1946     11-1-2024

Ons bereikte het droevige bericht dat op 11 januari 2024 ons erelid Anneke Temmink is overleden

.
Een rijk leven van meer dan 60 jaar bij Kunst Na Arbeid ging hieraan vooraf. Als jong meisje werd ze lid en ontpopte zich al snel tot een goede speelster in het A-orkest. Ze nam vaak de solopartijen voor haar rekening.


Ook gaf ze les aan leerlingen, eerst aan huis, later bij Eternit en nog later in verenigingsgebouw “Ons Huis”.


Ze kon de muziek goed overbrengen, uitleggen en tellen en heeft menigeen het accordeonspelen bijgebracht.


De tijd verstreek en ze werd ouder en kreeg meer moeite met de muziek in het A-orkest. Zo kwam ze op het idee om een recreantenorkest op te richten. Er werd rondgebeld naar oud-leden en ze maakte hen enthousiast om op een wat lager niveau accordeon te komen spelen. Veel mensen meldden zich aan en in 1994 ging dit orkest van start. Het werd een groot succes.


Anneke was van mening dat accordeonspelen voor iedereen was en maakte aangepaste partijen, zodat iedereen op eigen niveau mee kon spelen. Ze stak heel veel tijd hierin, naast haar werk thuis.
Ook was ze erg sociaal, ze zag altijd het goede in mensen. Haar motto was dan ook “iedereen is anders en elke gek heeft zijn gebrek “.


Ook met de vele acties die Kunst Na Arbeid organiseerde maakte Anneke zich nuttig. Oud papier, donateurs, potgrond: je kon altijd een beroep op haar doen.

 

Toen haar gezondheid achteruit ging en het grote zware instrument geen optie meer was, probeerde ze eerst nog op een kleinere accordeon te spelen en daarna op een bassetje. Dat ze
steeds een stapje terug moest doen, kon ze maar moeilijk accepteren.


Uiteindelijk kon ze helemaal niet meer komen, maar op de achtergrond bleef ze altijd bij Kunst Na Arbeid betrokken.


Veel leden brachten haar af en toe een bezoekje en hielden haar op de hoogte van het wel en wee bij onze vereniging. Dat heeft ze altijd enorm gewaardeerd. 

 

Ze was één van de pijlers waar KNA op kon bouwen en daarom werd ze ook tot erelid benoemd.


Eind 2023 ging haar gezondheid verder achteruit en op 11 januari 2024 is ze overleden.
We zullen haar missen.