KNA naar NOVAM festival in Hilversum 2023

Zaterdag 11 november heeft accordeonverening Kunst Na Arbeid deelgenomen aan het NOVAM festival in Hilversum. In de jury zaten Carl Wittrock, Wil van der Plas en Marieke Koers.
Een week voor de tijd werd het Ensemble van KNA nog toegevoegd aan het festival, dit omdat een ander orkest was uitgevallen en er anders een gat in de planning kwam.
Het Ensemble staat net als het A orkest onderleiding van Leo van Lierop. Het Ensemble speelde het nummer “Magnificent Seven” van Elmer Bernstein en “Fantasia Iberica” van Gerhard Mohr.
Het ensemble kreeg lovende woorden van de jury. De jury heeft genoten van het mooie optreden, de goede energie, het krachtige slot van de stukken. Ze kregen zeer mooie complimenten wat ook zeer terecht was.
Het A orkest speelde de nummers “Fantasia uber Parlez-moi d’Amour”van Rudolf Würthner en het stuk “Van Oranje” geschreven door het jurylid Carl Wittrock en gearrangeerd door Leo van Lierop.
De jury was onder de indruk van het overtuigende begin van Parlez-moi d’Amour. Het was een prachtige uitvoering, die met zeer stijlvolle interpretatie en met veel muzikaliteit en een zeer mooie toonvorming werd uitgevoerd, aldus de jury. Het stuk “van Oranje” werd heel kleurrijk en overtuigend uitgevoerd. Carl Wittrock was trots op het superorkest uit Goor met een geweldige dirigent. Ook vond hij het arrangement van zijn stuk geschreven door Leo van Lierop ontzettend mooi. Al met al kan KNA terug kijken op een zeer geslaagd festival en trots zijn op de resultaten die de accordeonisten samen met de dirigent hebben neergezet.