KNA HULDIGT JUBILARISSEN

Door corona hebben we sinds 2020 geen jubilarissen meer kunnen huldigen. Donderdagavond 14 april 2022 was het dan eindelijk zover. Na een korte ledenvergadering kwam aanhang en ouders binnen om mee te genieten van het huldigen van onze jubilarissen.

JOSEPHINE

Allereerst werd Josephine van den Brink uit Diepenheim gehuldigd met haar 12 ½ jaar lidmaatschap. Josephine is op 1 november 1997 lid geworden van de vereniging. Ze kwam toen bij het toenmalige recreantenorkest dat onder leiding stond van Anneke Temmink. Josephine vond het maar raar dat er geen dirigent voor stond maar dat de orkestleider gewoon meespeelde. Het was even wennen maar al snel raakte ze er aangewend en studeerde hard om mee te kunnen komen met het orkest. Het is natuurlijk anders als in een orkest speelt of alleen, je kunt niet ineens langzamer gaan spelen maar moet mee met de rest. Momenteel speelt ze in het B- en A-orkest.

Josephine vindt KNA "een gezellige grote familie" en is dan ook bijna altijd present, alleen tijdens de schoolvakanties heeft ze geen tijd, want dan komen haar kleinkinderen en kinderen. 

DINIE

Hierna was de beurt aan Dinie Molenaar uit Almelo. Dinie is al lid sinds 1 juli 1996 en viert dus haar 25-jarig lidmaatschap. Dinie kwam destijds bij KNA via onze oud-dirigent meneer Zaal. Dinie heeft jaren in het recreantenorkest gespeeld en speelt nu in het B-orkest (een soort recreantenorkest). Dinie komt in de zomermaanden zelfs vanaf de camping in Vriezenveen trouw elke week naar de repetitie. Dinie is ook iemand die voor de acties zelf eerder van huis gaat -met een lunchtrommeltje- om te zorgen dat ze bijvoorbeeld de donateurskaarten kan wegbrengen en daarna op tijd is om te repeteren. Dinie is nu al een tijdje wegens een blessure niet present maar hoopt binnenkort weer mee te kunnen spelen zodat ze mee kan doen met ons uitgestelde jubileumconcert.

ARJAN

Als laatste, maar niet de minste, huldigden we Arjan Knoop uit Diepenheim met zijn 40 jaar lidmaatschap. Arjan is begonnen op 16 oktober 1980, destijds 10 jaar, met accordeonspelen. Zijn vader was blij dat hij een zoon had gekregen, maar baalde een beetje dat Arjan niet wilde voetballen. Vaders is een trouwe supporter en deed altijd veel bij de voetbalverenging Diepenheim. Arjans vader werkte destijds met meneer Keizer, een oud-dirigent van KNA. Deze vertelde hem over de accordeonvereniging in Goor en zo kwam Arjan bij KNA. We hebben met Arjan veel meegemaakt. Zo is hij meestal degene die de reisjes van KNA opleukt met zijn optreden als Anton uit Tirol. Tijdens onze eerste trip naar Innsbruck kocht hij een cassettebandje met Tiroler muziek en een tiroler hoed en 's avonds verraste hij ons met een optreden. Wel moesten we allemaal even wat in de hoed gooien zodat de kosten van het bandje en de hoed eruit waren. Zo heeft hij ook een liedje geschreven dat gebaseerd is op de leden uit het orkest. Arjan speelt al jaren de vierde partij in zowel het A- als B-orkest en doet dit met veel plezier.

De jubilarissen kregen uit handen van onze voorzitter Jurgen Huistede een mooie tapasplank en een bos bloemen. Verder kregen ze van de NOVAM een oorkonde en een medaille die bij het 25- en 40-jarige lidmaatschap hoort. Josephine, Dinie en Arjan namens heel KNA gefeliciteerd met jullie jubileum!